10. září 2012

Srdceryvný příběh balzámů na rty

Doufám, že se nikoho nedotknu, ale jak jsem viděla ten nedávnej Crazy rumors boom a pak jsem našla hipster kotě meme, nemohla jsem si pomoct. :D


Začínám zrovna nový balzám (příchuť berry bubble z řady gumball) a napadlo mě napsat "kratší" rekapitulaci. Asi nebudu psát o tom, jak jsou Crazy rumors vegetariánské a boží, to už napsali skoro všichni. Pro mě znamenají Crazy rumors něco jiného. Abych to vzala od začátku: na balzámech jsem závislá už od základky. (Vždycky jsem fascinovaně koukala na jednu spolužačku s příšerně obschlýma rtama, které to evidentně vůbec nevadilo, a přísahala jsem si, že takhle nesmím nikdy dopadnout. Humus.) Začala jsem si kupovat balzámy Cony, měly milion příchutí, byly v kelímku a už jsem je tak sedm let nikde neviděla :(. Nechávala jsem si krabičky a tehdy jsem objevila zvláštní věc: když jsem si po pár měsících ke staré krabičce přičichla, vybavila jsem si nejsilnější zážitky z doby, kdy jsem ji používala. 
Nakonec jsem je v rámci dělání tlusté čáry za minulostí vyházela a přestala jsem balzámy k voňavému vzpomínání používat. Spoustu let jsem používala nějaké levné, co moc nevoněly, no fun.
Zajímavé to začalo být zase až s Crazy rumors. Objednávala jsem si je svého času z Améru, u nás ještě nebyly, používám v jednu dobu jen jeden, co přehazuju z kabelky do kabelky (kromě toho mám si spoustu "obyčejných" balzámů na doma a po kapsách), takže mi vydrží až tři měsíce (sama jsem se tomu divila). Prázdné jsem si nechávala, jednou za čas k nim přičichla a prásk, blast of memories! Tak se na ně podíváme. 


Coffee bean z řady Perk (leden až březen 2012): Mrzne a balzám vždycky zahřeje. Hrozně brzo se stmívá a všechno je útulné jako nikdy. Chodíme hrát deskovky do kaváren, pořádáme jeden večírek za druhým, na vyhlídce na Petrově si poleju kabát Malibu a celej se pak hnusně lepí. Na jedný párty odložím  prázdnou sklenici od bílýho rusáka do poličky s deskovkama a najdu ji tam ještě za dva měsíce. Začínám zapomínat, že se dá zahřát i jinak než chlastem. Nechám se nachytat na každý výprodej. Vidím v kině ujetý japonský film (ujetý i nad poměry) a mám z něho dva dny zkaženou náladu. Zima trvá hrozně dlouho. Ke konci už se dost zoufale nemůžu dočkat jara a třikrát denně přepočítávám letní šaty ve skříni.


Mystery flavor z řady Mystery (březen až červen 2012): Jaro! Už v březnu je nádherný teplo. V záchvatu módní masáže si kupuju zelené rifle, které už za dva měsíce začnu nesnášet. Kupuju si i koženou bundu, ta mě naštěstí bavit nepřestala. Lezu po Stránské skále v barevných šatech a lodičkách a kolem teprve vyrážejí krokusy. Chci si natrhat kočičky, ale první strom objevím, až když už jsou odkvetlé. Všechno ostatní vesele kvete. Přestávám tolik chlastat a oblibuju si šopský salát. Oblibuju si sobotní rána u kabelovky. Jezdím bruslit a jen jednou si reálně rozbiju držku. Balzám vydrží hrozně dlouho, poslední zbytky vypotřebuju na koupališti.


Banana split z řady A la mode (červen až půlka září 2012): Léto je hrozně hektické. Šílím z práce. Jedu pod stan, kde chytnu úpal a zebliju se jako alík. Jedu na metalovej fesťák, který proprší. Jedu na vodu, po zážitku z pod stanu bez klobouku ani ránu, ale jakoby zázrakem ze všech obchodů zmizí všechny slamáky. Nakonec beru zavděk kloboukem z Pepe Jeans za šest stovek a vypadám v loďce like a lady. Před každým jezem ho pečlivě uschovám, aby se nenamočil. Marná snaha, protože pak se cvaknu na oleji. Šílím z práce. Léto hrozně rychle uteče a mám pocit, že jsem nestihla nic z toho, co jsem chtěla. Jsem z toho trochu nešťastná a mám "skvělé" vyhlídky na to, že budu šílet z práce minimálně do konce září. Už skoro nepiju, ale těším se, až s tím v zimě zase začnu.



Jsem hrozně zvědavá, co přinese podzimní bubble berry. Na zimu mám připravený ještě spiced chai z řady brew a pak si pořídím další zásobu, tohle voňavé vzpomínání mě baví. Tyhle balzámy na mě působí ještě inteznivněji než parfémy, protože těch vždycky používám víc najednou. 


Ještě pohled na všechny spolu. Doufám, že jsem vás povídáním moc neznudila. :) Jak to máte vy? Taky u vás vůně vyvolávají vzpomínky a necháváte si prázdné obaly/flakonky na památku? 


4 komentářů:

Ilga řekl(a)...

Napsat o balzámu čtivý článek a ještě vtipný je rozhodně umění!! Super:)

Clare řekl(a)...

Další milovník Crazy Rumors - sakra, já si je vážně asi budu muset pořídit! Dá se to i někde jinde než přes internet? :)

Unknown řekl(a)...

Beauty: díky! :D
Clare: podle netu snad někde v Praze na Vinohradech, ale jinak snad zbývá jenom ten net :/

Ardanven řekl(a)...

Super článek, takhle jsem se už dlouho nepobavila :)) Crazy Rumors taky zbožňuju, ale většinou jich mám doma (a všude možně po kabelkách) načatých hooodně, a jak o tom tak přemýšlím, docela tím přicházím o tohle nostalgické vzpomínání :)

Okomentovat