14. ledna 2013

Babydoll pot concealer od Tony moly

Na korektor od Tony Moly jsem četla docela chválu, takže když jsem se konečně odhodlala vyhodit stávající korektor (ehm, byl to nějaký stoletý Miss Sporty a většinou jsem raději šla ven s červeným flekem, než abych ho použila), rozhodla jsem se právě pro něj. 


Babydoll pot concealer má 4 gramy, stojí kolem šesti dolarů a dá se sehnat ve dvou barvách, Light beige a Natural beige. Mám ten první a popravdě netuším, jaký je mezi nimi rozdíl, jestli v odstínu nebo podtónu, vážně nevím (pokud máte lepší info, ráda se nechám. poučit :) Sedí mi ale výborně a myslím, že pokud máte průměrně bledou pleť, není s tímhle odstínem co zkazit. 

Co se týče jeho krycích schopností, nadchnul mě. Opravdu. Stačí ho nabrat trošičku a zakryjete půl obličeje. 4 gramy se možná zdají málo, ale mně to vydrží minimálně na rok a aspoň mám reálnou šanci to spotřebovat. Ovšem je fakt, že průměrně potřebuju na tváři zakrýt tak tři čtyři tečky, lidi s horším akné ho nejspíš sjedou za pár měsíců.
Krycí schopnosti hodnotím na jedničku. Jsem z něj trošku vyjevená; teď se přiznám k věci, ke které by se žádná dáma přiznávat neměla, ale stala se taková věc, že mi v deset let staré jizvičce po akné vyrostla na obličeji bradavice. 
Dlouho mi trvalo, než jsem si přiznala, že je to skutečně to, co si myslím, že to je, a to už byla docela slušně velká :(. Řekněmě, že v různých stádiích vypalování pak vypadala různě nechutně a prostřídala solidní spektrum barev. 
Musela jsem s tím občas vyjít ven. No, a s tímhle korektorem můj obličej vypadal, jako by žádnou apokalypsu nezažíval. Zdálky jsem měla tvář naprosto čistou, zblízka šlo poznat, že tam mám cosi lehce zamaskované, ale rozhodně by to nikdo netipoval na bradavici.

Po tomhle stresujícím zážitku je jasné, že s pupínky a červenými flíčky si poradí jako by nic. Navíc pleť nevysušuje, nezdůrazňuje suchá místa a dá se skvěle zapracovat a rozklepat do ztracena, takže nikdo nepozná, že máte na tváři ještě něco navíc. S vrstvením taky není problém a vydrží mi celý den. Nedokonalosti mívám většinou kolem čelisti, což je takové blbé místo kvůli límcům, šálám, kromě toho si pořád různě popírám hlavu a sahám na bradu, takže jsem se ze začátku bála, že bude korektor do dvou hodin dole a brávala jsem si ho s sebou do kabelky... a víte co? Nikdy jsem ho nemusela v terénu opravovat. 

Co k tomu ještě dodat - nebudu vám ho nutit, pokud máte své oblíbence nebo léty ověřené kousky a na nic jiného nesáhnete, bez výčitek u nich zůstaňte, ale pokud váháte, co si dál pořídit nebo chcete vyzkoušet něco nového, rozhodně do něj běžte, je to výborný korektor za skvělou cenu a určitě nebudete nákupu litovat. :)



1 komentářů:

x řekl(a)...

No je fakt, že něco maskovacího bych docela uživila. Poslední dobou totiž ten můj ksicht jako nic moc... :-D

Okomentovat