28. srpna 2012

Pleťová maska Gold Cacao Pack


Zamian je korejská značka, o které se toho moc neví. Rozhodně není tak profláklá jako milované Etude House či Missha, nedá se od nich sehnat moc produktů a ještě méně se o nich píše. V době, kdy jsem si kakaovou masku pořizovala, se na ni daly najít snad jen tři recenze (takže šlo víceméně o koupi naslepo), teď už je to lepší, ale když už někdo něco zamianovského recenzuje, tak většinou jen tuhle masku. Je to takový jejich vlajkový produkt :). 

Maska obsahuje 150 gramů produktu za ebayovou cenu kolem deseti dolarů. A musím říct, že je fakt veliká. :) Kdysi se prodávala v jásavém růžovém balení, teď to změnili na elegantní zlato-černo-rudé, což je mnohem elegantnější a působí na mě jako luxusní čínský brokát. No, musím uznat, že se mi hodně líbí, k čokoládovo zlaté masce se rozhodně hodí. 




Co nám maska slibuje? Rozjasňuje unavenou pleť, čistí a stahuje póry, vyživuje, redukuje zarudnutí a je vhodná pro všechny typy pleti. Jo, a obsahuje stoprocentní kakao a ryzí zlato. No, nevím, to druhé bych brala s rezervou. Maska náderně voní, jako čokoláda a jíl (díky tomu jílu nemáte chutě si ji namazat na chleba), když si dám na obličej, mám té krásné vůně plný nos :). 
Maska se má používat 2 - 3x týdně, namaže se silnější vrstvička a nechá 10 - 20 minut, dokud nezaschne. Osobně ji na obličeji nenechávám déle než těch 12 minut a to už bývá extrém, kdy mi ujede ruka a naplácám toho na sebe fakt moc, většinou ji smývám už kolem osmé minuty. Neměla by úplně zaschnout, měla by se smývat ještě trošku vlhká, aby lépe učinkovala. Ono to tam ani déle nechat nejde (aspoň u mě), když uschne, začne ohavně stahovat pleť a to já nesnesu.
V prvních minutách, kdy ji máte na tváři, nejspíš ucítíte lehké pálení, ale není to na škodu, naopak, má to tak být. Znamená to, že se vám účinné látky dostaly do kůže a hezky vyžírají všechny ucpané póry a další humáče v pleti. U mě pálení trvá jen minutku, pak už je to v pohodě, takže se není čeho bát. :)



Jak to vypadá s výsledky? Pleť je po umytí vyčištěná, sametová a nádherně prozářená. Mám pocit, že i bělejší... tedy ne ve smyslu, že by to bělilo opálení, ale je prostě taková princeznovská. Póry moc nevyčistí, ale aspoň je mírně stáhne, takže nejsou tolik viditelné. Ještě druhý den mám na dotek pleť příjemně hebkou a opečovanou. Na póry zřejmě nepůsobí nic, protože jdou druhý den zase vidět, maska se musí používat pravidelně, aby byly výsledky znát dlouhodoběji. 
Právě v pravidelnosti se to kouzlo skrývá. Já nemám ve zvyku produkty moc střídat, takže už pár měsíců používám jenom ji a myslím, že efekt jde vidět. Pleť se mi mnohem méně zanáší, póry nejsou tak znatelné a větší pupínky se mi dělají jen velice zřídka. S drobnějšími nečistotami a minipupínky si maska většinou poradí tak, že když ji večer použijete, ráno už je na tváři nenajdete. 



Na fotce s bleskem vidíte i to ryzí zlato, jak se krásně třpytí. Mno...
K nevýhodám: možná vám to došlo už při pohledu na ni, respektive na její barvu. Nemá nic společného s jejími účinky, ale když to smýváte, je to z toho parádní svinčík. Já si dávám pozor, smývám ji z obličeje po maličkých kousíčcích, opatrně, pod mírným proudem vody... a stejně umyvadlo a okolí vždycky vypadá, jako bych si v něm umyla boty. Nehledě na to, že ať se snažím jak chci, nikdy nedostanu z obličeje všechno a zbytek pak skončí v ručníku. A vysvětlujte návštěvám, že ty hnědé fleky na ručníku jsou luxusní čokoládová maska... Asi těžko, že? Ale to je technická věc, holt se to musí nacvičit. K samotným účinkům výhrady opravdu nemám.

Verdikt: výborná věc, sice žádná high-end kosmetika, ale kvalitní, účinná, voňavá maska. Velké balení dlouho vydrží a je poměrně levná. U mě spokojenost na plné čáře. Jenom v ní neotvírejte sousedům... :)

5 komentářů:

levanduleodlutense řekl(a)...

Co je to Hihg-end kosmetika?? Já asi zaspala dobu...Jinak jeden tip týkající se toho svinčíku. Já si masku, kor ty blátivé, dávám večer před sprchou, nechám působit a šup se osprchovat. je to lepší než to mytí nad umyvadlem...Na masku jsem se dívala na českých stránkách bb krémů a lákala mě. Po přečtení recenze mě už tak neláká, stejný výsledek mám s mátovou maskou od Queen Helene.:-)

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za komentář, jsem ráda, že byla recenze užitečná, byť jen v rámci ušetření :)
High end, to jako pro horních deset tisíc :)
S tím sprchování je to skvělý nápad, upřímně se teď trochu stydím, že mě to nenapadlo samotnou, je to taková logická věc... Začnu to tak provozovat, tím pádem odstavec o zamatlaném umyvadle imaginárně škrtám :)

Klara´s Point řekl(a)...

Diky za tip, asi masku zkusim! Jinak jsem taky chtela poradit, smyvat masku pod sprchou nebo ve vane, ja to tak delam... :-)

http://klaraspoint.blogspot.be/

trb řekl(a)...

měla jsem to doma a nějak mě to nenadchlo... asi jsem neměla nervy to používat dostatečně dlouho? ale pravidelně jsem to používala asi dva měsíce, výsledky se skoro žádné nedostavily... a ten svinčík taky nic moc. sice jsem masku umývala ve vaně nebo při sprše, ale vždycky to nechalo mastné hnědé čáry... no a vysvětlujme návštěvám, že ta hnědá vana není špinavá jenom od čokolády.

ale měla jsem ještě to růžovo-černo-zlaté balení, tak třeba je to do té doby výrazně lepší.

Unknown řekl(a)...

Trb: jojo, tvoji recenzi na maska jsem četla :). Nejsem si jistá, jestli reformulovali i obsah, to jsem fakt nedogooglila, ale spíš mi jenom líp sedla :)

Okomentovat