18. dubna 2013

Dokreslujete si obočí?

Pro mě se zvýrazňování obočí stalo jedním ze základních prvků líčení. (Vedle tvářenky.) Obočí a tvářenka a pak bych se nestyděla vyjít nikam. 
Osobně mám obočí poměrně husté a slušně tvarované (takový ten módní lomený oblouk - nevím, co budu dělat, až přijde do módy rovné), vytrhávám si ho jen zlehka. Ale občas mi ujede ruka a prásk, v obočí díra. 
Co teď. 
Jdu do drogerie a koupím si tužku na obočí. Vykreslím, dobarvím. Mrknu do zrcadla. Tyvole! Jsem nový člověk. Krásnější, podmanivější a to jsem jenom trošku ztmavila obočí. No, a tak to začalo.
Později se mi tužky znelíbily (přišly mi tvrdé a výsledek vypadal... no, řekněme domalovaně) a přešla jsem na stíny. Mám obočenku od Alverde a je báječná. Jenže tahat s sebou na cesty paletku plus štětec navíc, nic moc. Tak jsem začala hledat alternativu na našla jsem toto:


Korea, jak jinak. :) Udělátka Drawning eye brow od značky Etude house. Na jedné straně máte kartáček na učesání, na druhé vysouvací kousek tuhy, která má naprosto dokonalý trojúhelníkovitý tvar, díky němuž obočí pohodně vykreslíte. Tužka se dá koupit asi za 4 dolary různě po netu (já ji mám z roserose) a na výběr máte hned šest barev. Já jsem si vybrala no 1 Blackish brown a no 2 Grayish brown.


Zpočátku jsem tomu moc nevěřila a říkala jsem si, že to budu používat jenom na cestování nebo na rychločící akce. Obě tužky se ale nakonec prokázaly úplně bezvadně, takže teď nepoužívám nic jiného, ani když ten čas mám. Ony totiž výborně kombinuj vlastnosti tužky (rychlost, netřeba štětečky) a stínů (vypadají velmi přirozeně). Pigmentované jsou tak akorát, nemusíte se bát lehce přitlačit, musely byste se asi hodně snažit, abyste to s nimi přehnaly. Zároveň to nejsou žádné nekreslící šmejdy, malují moc hezky. A vydrží v obočí celý pracovní den; každopádně, kdyby měl někdo problém, není problém mít tuhle věcičku v kabelce a přes den přečmárnout. 


Celá tuha po vysunutí. Tak tady mě zklamalo, že je toho fakt málo. Ale ono se to nezdá, téměř to neubývá. Nelíčím se tedy každý den, ale odhaduju, že při každodenním použití by to tak tři měsíce vydržet mohlo. 

Jedinou nevýhodou by tu pro někoho mohla být absence vosku. Mně se ale obočí neježí - nemám co řešit. Za mě plný počet, je to fakt báječná věcička... neříkám nenahraditelná, ale báječná je. :)




11 komentářů:

viennettka řekl(a)...

Ten tvar tuhy je super, to je pravda, ale mně ta tužka moc nekreslí :-(

Unknown řekl(a)...

Dobrá "úchylka":) Obočí udělá vážně hodně, ale já ho mám tak tmavé a husté, že domalovávat bych mohla jen na Brežněva:) A zase vyškubávat a dobarvovat mi připadá zbytečné. Až začnu jednou pelichat, může se to hodit:) Veronika

tuttobene řekl(a)...

Dokresluju, bez tužky nebo stínu na obočí nedám ani ránu. Buď zvýrazňuju hnědým stínem nebo tužkou od Catrice, tu jsem si v poslední době hodně oblíbila.

Jane's colours řekl(a)...

to vypadá krásně.. já jsem spokojená s gelem od alvedre... líbí se mi na něm, že neobarví kůži pod obočím, ale přímo chloupky obočí a je to hondě přirozené :)

Jane´s colours

Anonymní řekl(a)...

Já ne, nemám proč :-)

CosmeticsAndThings řekl(a)...

chtěla jsem si dokreslovat, protože si všichni dokreslují, tak jsem to zkusila, vypadala jsem jak marfuša, tak už to nedělám, jen zafixuji gelem :)

Christine řekl(a)...

obočí si také dokresluji ale chce to být s tím opatrná a najít správný odstín jinak to nevypadá moc hezky z vlastní zkušenosti :D ale pěkný článek a ta tužka vypadá zajímavě asi se po ní podívám po netu :))

Nicola řekl(a)...

ano,ano pouzivam presne tu istu a v tom istom odtieni a som spokojna napisala som clanok par dni dozadu
http://myfuchsia.blogspot.co.uk/2013/04/etude-house-eyebrow-pencil.html

Unknown řekl(a)...

Tiez si dokresulej obocie na zvyraznenie tvaru, ale miestami mam pocit, ze moja ceruzka na obocie vyzera prilis tmavo a navyse je velmi tvrda ako si uz spomenula. Urcite skusim tuto alternativu :):) Dakujem za post!

http://lavend-er.blogspot.be/

Anonymní řekl(a)...

No já neví, ale obočí si vytrhávám posledních 13 let a díru jsem si tam ještě nikdy neudělala, možná to bude rukama...

Unknown řekl(a)...

Anonym: skvělej postřeh, nohama to kupodivu nebude :D

Okomentovat