17. března 2013

Vyživující šampon a kondicionér na suché vlasy Yves Rocher

Letošní zima je hrozně dlouhá. Prohrabala jsem tedy krabice se zásobami, že jako potrápím svoje vlasy brutální výživnou kůrou, ať jsou v jarním sluníčku (které doufám přijde už BRZO krucinál) pěkně bohaté s lesklé. 
Ale ne. 



Víte, moje vlasy se rychle mastí. Myju si je každý den, s trochou snahy mi vydrží dva dny a stačí, když si propláchnu jen ofinu (nosím ji do čela, takže se mastí jak podplacená), ale jsem už na to každodenní mytí tak zvyklá, že mě to ani neotravuje.
Takže nevím, z jakého popudu jsem si koupila výživný šampon na extra suché vlasy. 
Vlastně vím. Byl ve slevě a navíc v akci, že jste si k tomu mohli vzít druhý šampon nebo kondicionér zdarma. A to na mě byla silná káva. Hlavou mi prolítlo milion logických odůvodnění, proč bude šampon na suché vlasy pro moje mastné vlasy to nejlepší. 

Nejdřív k těm dobrým věcem: šampon i kondicionér nádherně voní! Je to jeden z nejkrásněji vonících šamponů, jaké jsem kdy měla. S ovsem to ani nemá nic společného (v létě otestuju a zabořím šňupák do pole), ale je to nádhera. Vůně ve vlasech hrozně dlouho vydrží, zřetelně jsem ji cítila ještě druhý den ráno, během dne jsem ji cítila dokonce zřetelněji než parfém. (Ne, že by to nějak přeráželo, ale jak máte ty vlasy blíž k obličeji...) Za tuhle vůni bych dala výrobkům sto hvězdiček, i kdyby mi to nadělalo na hlavě paseku, říkala jsem si.

Jenže oni mi to paseku na hlavě fakt udělalo. No, nedávala bych to za vinu šamponu ani kondicionéru. Spíš nebyl dobrý nápad se s tím vůbec patlat, když je to přesně na opačný typ vlasů, jaký mám. Že vlasy po umytí vypadaly, jako bych si je ani neumyla, snad ani nemusím dodávat. Zátěž jak blázen. Jó, voněly. A do francouzského copu to bylo dobrý - aspoň to nevyklouzávalo. 
Ale zvládla jsem ho použít asi tak 4x než jsem to definitivně vzdala. 
Pořád si ale myslím, že to není vůbec špatný šampon ani kondicionér (něco, co tak božsky voní přece nemůže být špatné, a to už se opakuju) a pokud trpíte na suché vlasy, mohl by fungovat dobře. Máte s ním někdo takové zkušenosti?

P.S. Já ještě musím otestovat o yves rocherovské tělové mléko s ovsem. Jestli voní aspoň trochu podobně, ta jsem v ráji. 




2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Taky mám šampony YR ráda hlavně kvůli vůni, mají ted nové obaly a 300 ml balení za stále stejnou cenu. Voní mi nejvíce ten s jojobou, a ač nemám suché vlasy, používám ho a paseku mi nedělá. I tenhle mám docela ráda a pak nový "šetrný" šampon v bílém obalu voní taky božsky. Myslím, že je to slušná kvalita za malý peníz a pro mě je hlavní, že neobsahují silikony.

Unknown řekl(a)...

Určitě jich vyzkouším vím, díky za tipy (k tomu jojobovému čuchnu). Nové obaly jsem ani neznamenala, hrozně dlouho jsem nebyla ve městě, ale teď na to koukám na webu a vypadají moc hezky. Mně se hrozně líbí ten modrý chrpový, i když šediny zatím nemám - ale asi se přes to přenesu :)

Okomentovat