7. února 2013

Crystal whitening escargot cream od Zamianu

Zaujali vás šneci?


Šnečí výtažky teď zažívají veliký boom, hlavně v Koreji. Sliz má mít přímo zázračné účinky, má léčit akné, vyhlazovat vrásky, bělit skvrny, zmizíkovat jizvičky... tisíc slonů...
Šněčí přípravky taky nepatří k nejlevnějším a pokud chcete nějaký vyzkoušet, připravte se, že aspoň pětadvacet dolarů z peněženky vytáhnete. 

Našla jsem ale tento šnečí krém/gel od Zamianu (možná si vzpomenete, že kdysi jsem tu psala o jejich čokoládové masce), který stojí kolem 12 dolarů za 70 g, což mi přijde jako slušná cena za vyzkoušení šnečí mánie. 

Nejprve balení: od pohledu na něm fakt nepoznáte, že je to levná sorta. Přijde v těžkém skleněném kelímku s kovovým víčkem, seznamování s podlahou důsledně nedoporučuju. Na poličce to vypadá moc hezky.



Samotný produkt má zajímavou konzistenci, není to krém, podobá se to spíš gelu, ale ne úplně - docela věrně to připomíná i sliz. Je lepkavý, ale na obličeji je hrozně příjemný a vsákne se za pár sekund; dokonce i když mi ujede ruka a naberu větší množství, nejpozději do půl minuty je pleť nádherně suchá, sametová a hydratovaná. Kromě toho krém překrásně voní (lehká, květinová, lehce krémová, ale svěží vůně, fakt krása), ale z pokožky to už necítíte.

Teď k účinkům: krém má mít bělící účinky, působit proti vráskám, hydratovat a vyživovat. Po pravidelném půlročním užívání ho můžu zhodnotit takto: 

- bělící účinky: nejsem si jistá, jestli mi urychlil zmizení opálení, ale pro někoho by to mohl být problém. Já to spíš vítám, na bronzu si nezakládám, mám ráda svoji bělobu do jisté míry i v létě, takže to by mi nevadilo. Každopádně mi ale přijde, že mám teď sjednocenější pleť, staré jizvičky nejsou tak patrné a nové se hojí rychleji. Pleť mám celkově jasnější a lepší než před půl rokem, ale nevím, jestli je to vyloženě díky tomuto krému, spíš se na tom podílely i jiné věci.

- působení proti vráskám: moc neposoudím. Vrásky zatím nemám, kromě nosoretní rýhy, která už je naopak tak hluboká, že jí pomůže jedině plastika. (Otázka na zkušenější: myslíte, že je normální mít v pětadavacet nosoretku tak hlubokou, že ji jasně vidíte ze zadního sedadla ve zpětném zrcátku? *smutník* Asi to moc řeším.) Preventivní účinky to možná má - potíž je v tom, že preventivní účinky dost dobře nepoznáte.

- výživa a hydratace: ano, nádhera! Pro suchou pleť to možná nebude, ale pro mě je to ideální. Po každém použití si moje pleť připadá jako znovuzrozená, krásně nacucaná blahodárným šnečím slizem, hydratace vydrží celý den.

Co mě navíc těší je, že na to, jak je krém výživný a účinný, je velice lehký - prostě gel. Běžné krémy mi dost často zanášejí póry, mastí pokožku a za půl hodiny se po nich lesknu jako mastnej flek, takže se orientuju na gely, ale ty jsou většinou naopak lehké až moc. Například skvělý Letuce and cucumber jelly cream (recenze zde) byla výborná hydratační infuze na léto, u tohohle šnečího mám pocit, že o mou pleť pečuje ve více směrech než jen v hydrataci.

(Používala jsem ho i v zimě, ale jsem si jistá, že mnoha z vás, které máte sušší pleť, by nestačil.)

Co z toho plyne: inu, i když je to šnečí krém jen za 12 dolarů, jsem z něho nadšená. Kdyby nebylo tolik dalších věcí k odzkoušení, tak si ho koupím znovu...

Ale víte co?

Já si ho asi koupím znovu i tak. 




5 komentářů:

trb řekl(a)...

jé... sice zamian nemám ráda, ta maska pro mě byla brutálním zklamáním, ale šneka jsem ještě žádného nezkoušela...

a jen tak mimochodem, ne že by na tom záleželo, ale to balení vypadá luxusně.

Unknown řekl(a)...

No, ta sklenička je neuvěřitelná... teď nedávno jsem si všimla, že to sklo má dokonce zevniř decentní shimmer :D

L řekl(a)...

Slimačie výťažky... Obdivujem ťa, že si sa na to dala :))
Srdečne ťa chcem pozvať ku mne na veľkú GIVEAWAY

Unknown řekl(a)...

No, mně to nevadí, dokud do toho nevymačkávají roztomilá koťátka :) Díky za pozvání, mrknu se :)

Mila de Illusoire řekl(a)...

Vypadá super, já ještě nikdy nic se šnečím slizem neměla:D

Okomentovat