25. ledna 2013

Kiko creamy lipstick no. 388

Další z mých Kiko úlovků. To se tak blížil podzim a všichni blbli s fialovými a vínovými rtěnkami. Taky mě to dost bralo, kór když jsem v obchůdku Kiko narazila na tuhle krásku ve slevě. 


Vybrala jsem si odstín 388, který by se měl jmenovat "wine red"... vínově červenou si tedy představuju trošku jinak, tahle mi přijde spíš tlumená fialová s šedivým podtónem, taková mauve, každopádně hit podzimu jako vyšitý. 
Vypadá docela tmavě, ale ve skutečnosti je spíš semi sheer, v jedné vrstvě lehké zvýraznění rtů, plného krytí dosáhnete více vrstvami. Má příjemnou, krémovou texturu, hezky po rtech klouže, díky jemnému zbarvení se nemusíte bát po rtech přejet, nebudete vypadat jako klauni :). Pěkně rty nabarví i bez toho, abyste na nich měli viditelný nános rtěnky
Rtěnka je krémová, po delší době s ní ale začínám mít pocit suchých rtů - to možná není dáno ani tak rtěnkou, ale tím, že bez balzámu déle jak hodinu nevydržím. Lidem, kteří nejsou na balzámech tak závislí, nejspíš problémy dělat nebude. Sama ji někdy i místo balzámu použiju, když není zbytí; na pár desítek minut je pak všechno v cajku. 
Výdrž je slabší, což se dá u těchhle krémových rtěnek předpokládat; zvládne tak dvě hodinky bez jídla a pití, pak se musí obnovit. Hezké ale je, že se ze rtů ztrácí rovnoměrně. 

Dostanete ji v černém pogumovaném obalu; já jsem nikdy předtím nic v pogumovaném obalu neměla, hrozně se mi líbily a nechápala jsem ty stížnosti, že se to hned zasviní. Ale měly jste pravdu. Mně stačí se na ten obal snad jen křivě podívat a už je zasviněný. No, co už...

Tahle rtěnka mě přesvědčila, že Kiko rtěnky stojí za vyzkoušení. Určitě po nějaké sáhněte, až se dostanete do obchůdku. Já to udělám, protože tuhle nakonec - i když je fajn - moc nepoužívám. 
Mám pocit, že mi moc nesluší. Dělá mi zašedlou pleť a víc než to, ona na mě vypadá naprosto nepřirozeně. Dokonce nepřirozeněji než jasně rudý vypalováky očí. A nechutně mi zvýrazňuje nosoretní rýhu, vážně, u žádné jiné rtěnky jsem to nezaznamenala (aspoň ne v takové míře.) Takže ji používám jenom, když chci vypadat jako nepřirozená ponurá zombie s nosoretní rýhou o rozměrech Macochy... a samy jistě pochopíte, že to moc často není. Někdy, když mám fakt hódně dobrý den, vypadá dobře, ale většinou to dopadne tak, že se s ní nalíčím, kouknu do zrcadla, setřu a použiju místo ní něco jasnějšího.

Je to škoda :( Takovej krásnej odstín to je :(. 



3 komentářů:

tuttobene řekl(a)...

Tak odstín je překrásný!!! Mě by sice možná trochu zvýrazňovala zažloutlost zubů, ale ta je tak krásná, že bych byla ochotná se jen usmívat a né zubit se:)

Unknown řekl(a)...

Na zažloutlé zuby jsem zapomněla, ty taky trochu dělá... ach jo :( Zarámuju si ji :D

simplelifeblog.cz řekl(a)...

Já měla stejný pocit z MUFE rtěnky, která byla v Senzaboxu, než se mi rozpadla. Vždycky jsem jí nanesla a pak jsem jí setřela a dala zase ten samý balzám, který používám :) Ale tenhle odstín by se mi mooc líbil :)

Okomentovat