18. prosince 2012

MUA matte foundation

Předem vám říkám: tenhle make up stojí dvě libry. Koupila jsem si ho proto, že jsem v té slevové objednávce potřebovala dosáhnout deseti liber, aby se mi odečetla sleva, a už jsem nevěděla coby.



Nejdřív ty klady: líbí se mi obal, ze kterého snadno vymáčknete potřebné množství, je takový štíhlý a měkký, přijde mi to docela elegantní. A hezky mi sedí nejsvětlejší odstín, ale v tom mám docela štěstí, protože mi sedí nejsvětejší odstíny takřka všeho.

A teď ten zbytek: no, kde začít. 
Třeba u toho, že make-up měl být matující. Není. Ani náhodou. Naopak, tak mastnej make up jsem dlouho neměla. Je dost hutný, v dnešním světě aqua verzí, bb krémů a lehoučkých make upů mě to skoro šokovalo. Je to prostě hustý, mastný, lepkavý krém. Nepočítejte s tím, že ho rozťupkáte štětcem, musí se na něj prsty a rychle, protože hrozně rychle schne. Po nanesení se lesknu jako sele, takže se vracím do starých dobrých pubertálních dob, kdy se muselo pudrovat, pudrovat a pudrovat. 
Na druhou stranu, ač je tohle přesně typ make upu, u kterého by to člověk čekal, nevšimla jsem si, že by cuckovatěl nebo mi dělal fleky. Nezalézá mi ani do pórů ani do vrásek. Ale stejně si myslím, že je to nějaký omyl a že ostatním přesně tohle dělat bude. 
Překvapilo mě, že na to, jak je hutný, je krytí spíš lehčí až střední. Čekala jsem masku, ale semeniště pupínků na bradě vypadalo po nanesení stejně jako předtím. Jde to trochu navrstvit, ale korektoru se člověk nevyhne.. 
No, a nejparadoxnější na tom všem je, že jak jsem zvyklá na bb krémy a klasické make upy mi spíš vadí, tak tenhle mi nevadí. Uvědomuju si všechny jeho zápory, že je to víceméně levný shit pocitově na úrovni Miss Sporty, kterou bych na sebe nedala, ledaže by mě mučili, nematuje, leskne se, má hnusnou konzistenci, je prostě hroznej!,... ale když se na sebe podívám do zrcadla, mám pocit, že to vypadá dobře. Respektive nevidím nic, čím by mi obličej kazil. Dokonce s ním ani nemám pocit masky.

Tak já nevím. Rozhodně bych ho nedoporučila, ale ten svůj, když už ho mám, budu minimálně v zimě používat. Po zimě se rozhodnu, jestli si ho nechám na další zimu nebo vyhodím. Je to divný. Všechno ve mě křičí zahoď tu sračku a kup si Chanel!, ale ono to... není zlý.




2 komentářů:

Blondýna řekl(a)...

jsem rada, ze jsi udelala recenzi, aspon vim, ze ho nemam zkouset. Takze dekuji.

Skoda no... pritom takove zakladni veci - aby matujici makeup matoval :)

Unknown řekl(a)...

Přesně :/ Jediné štěstí, že byl tak levnej.

Okomentovat