21. prosince 2012

Druhá vánoční kůže... téměř



Boucheron Trouble je vůně, která se už nevyrábí, ale občas jde ještě sehnat na nějakém eshopu. 
Objevila jsem ho letos v létě a jakmile jsem ho ucítila, okamžitě jsem se musela aspoň trochu zásobit. Vůně je totiž nádherná. Je decentní, elegantní a svůdná. Dáma, ale ne dáma v nablýskaném foyer nejdražšího hotelu zahalená do norkového kožíšku a do Diora, ale dáma, kterou potkáte s cigaretovou špičkou a sklenicí drahé whisky v prohibičním baru. Dáma, která vás pro ukrácení dlouhé chvíle se záhadným úsměvem rozseká v biliáru, oškube v pokeru, a když se ji snažíte opít, aby byla povolnější, skončíte pod stolem, zatímco ona ani nehne brvou. Prostě dáma, která znamená potíže. 
Trouble je pro můj nos hlavně citron a jasmín s kapkou zakouřené vanilky, dřevitá, nesladká a nádherná. Občas o ní někdo napíše, že je spíš jednodušší, orientálka pro začátečníky, pro můj nos je to ale božská esence, a to mám některé orientálky i mnohem tvrdší. 
Šetřila jsem si Trouble na předvánoční čas, těšila jsem se, až mi jí bude vonět šála, kožíšek na kabátu a všechny svetry. Že ji budu mít napořád spojenou s prosincem 2012.

Jenže pak to přišlo. Vůbec ji na sobě necítím! Navoním se, někdy vůbec ne málo, a Trouble je do pěti minut pryč. Jsem si jistá, že to bude mým nosem, protože nevěřím, že by čistý parfém vyprchal za pět minut, to nedělají ani vodičky od Lanvina. 
Zklamání. Nejsem naštvaná na božský Trouble, ale na svůj pitomý nos, co si zase vymejšlí. Takže nezbude nic jiného, než zabalit Trouble zpátky do skříně (nebudu se zbytečně zlívat čistým parfémem, když si ho ani pořádně neužiju) a nechat na léto. Moc dobře si totiž pamatuju, jak 13. června, kdy bylo osmadvacet stupňů a já si ho vzala k modrým šatům na výročí, voněl nádherně a dlouho.
Ach jo.
Zažili jste někdy podobné zklamání?

3 komentářů:

MissBB řekl(a)...

To se mi tedy nikdy nestalo, spíš že na mě voňavka voněla jinak, když jsem si ji na sebe opravdu dala, než ze vzorečků... ale to je klasika, no :-)

Unknown řekl(a)...

Taky, taky :) člověk si nemůže být ničím jistej.

Anonymní řekl(a)...

13.června mám narozky :) nějaká ta náhodička xD

Okomentovat