4. prosince 2012

Aqua marina od Lushe

Lushi moc nevěřím. Kdyby byl tak zázračnej, jak všichni tvrdí, vypadali bychom všichni jako z photoshopu. Ale jsem jen slabá žena a občas neodolám, hlavně když najdu kód na poštovné zdarma. Mám fialový šampuk, který mě moc neokouzlil, protože mi vysušuje vlasy jako blázen. Zaujal ale přítele, tak jsem mu k Vánocům mimo jiné koupila taky jeden. (Proti lupům a ten smrad bych vám nepřála zažit... musela jsem ho doma zabalit do alobalu, aby mi nepáchl na celý pokoj a váhám, jestli mu to vůbec dávat.)
A když už jsem byla u toho objednávání, tak jsem nevynechala ani drobnost pro sebe. Čistící kydanec Aqua marina. 


Je to divná růžová hmota s kousky řasy. Nepáchne po rybách, ale po kaolínu, který obsahuje. Zajímavá vůně, parfém roku to není, ale je tak divná, až je něčím přitažlivá. Vůně je ale bohužel jediné pozitivum, které na téhle srandě vidím.

Jílovitá konzistence je na první pohled zajímavá, ale jenom do chvíle, než se to pokusíte použít. Máte vzít kousek do dlaně a smíchat s vodou. Jenže ono to dost dobře nejde. Míchám to jako trotl půl minuty, půlka mi toho vyšplíchá do umyvadla a stejně nedosáhnu hladké konzistence a myju si pusu kalnou vodou, ve které tu a tam plave kousek čistidla.
Zbytečný opruz s mícháním bych přežila pod jednou podmínkou: že by to čistidlo čistilo

Jenže ono ne; to mě dostalo nejvíc. Makeup tím smýt nejde, jenom se rozpatlá a na obličeji zůstane. (Chtěla jsem vám ukázat, jak po důkladném "očištění" aqua marinou vypadal tamponek s pleťovkou, ale bylo to nechutné a navíc se mi to nepovedlo vyfotit... ale představte si to tak, jak vypadá tamponek s pleťovkou, když předtím žádné čistidlo nepoužijete.)

No, dobře, říkám si, na makeup to asi úplně není, zkusím to někdy, kdy namalovaná nebudu.
Tamponek s pleťovkou však opět vypadal, jako bych předtím nic nepoužila. 

Nevím, jestli to mám vůbec dál komentovat. Cotomájakobejt?! Na mytí makeupu to není, ok, brala bych, ale že to nevyčistí ani nenalíčenou pleť? Že si dokážu hubu líp umýt obyčejným mýdlem na ruce? Mám to teda používat jako mezikrok v procesu: voda - běžný čistící gel - aqua marina - pleťová voda? Není to trochu zbytečný krok za 250 korun? Ještě navíc, když z toho musím minutu otravně šmelcovat v dlani kašičku? A teď mám pusu plnou pupínků a zanesených pórů, které využily situace, kdy jsem tomu dávala šanci?

Navíc to vysušuje a stahuje jako blázen, i moje mastná pleť úpí, pokud se okamžitě nenamažu. Aqua marina je špatnej vtip, Lushi. Hodně špatnej vtip.

8 komentářů:

Blondýna řekl(a)...

ajaja to teda neni dobry :-( diky, zes nas zachranila od koupe spatneho produktu...

UVazovala jsi o reklamaci v LUSHi?

Anonymní řekl(a)...

To mě popravdě ani nenapadlo, ale vzhledem k tomu, že nejsem z Prahy a po mailech bych se s nima dohadovat nechtěla... asi bych se na to vykašlala :/

trb řekl(a)...

tak já mám ty roládky lush ráda, vyzkoušela jsem všechny, aqua marinu jsem měla dvakrát možná i třikrát. na odlíčení to tedy není, ale jinak v pohodě. používala jsem večer místo čistícího gelu a hned na to olej většinou saloos... žádné pomsty pleťového faraona jsem se nedočkala, spíš mě to vyhovovalo. dokonce jsem občas ani nepoužila olej, někde jsem se tenkrát dočetla, že nejlepší je večer použít roládku a pak nic, a v pohodě... mě nic nevysušovalo.

a teď tedy nevím, buď změnili v lushi složení (naposledy jsem tam nakupovala před dvěma lety) nebo ti poslali nějaký pokažený kousek? nebo fakt nevím!

Anonymní řekl(a)...

Netuším, trvanlivost to má do ledna a zkažený mi to nepřijde, takže kdoví :/ Ono když jsem si četla recenze na nějakým anglickým webu (samozřejmě až potom, co jsem si to koupila :D), tak to bylo tak půl na půl, dost lidí nadávalo jako já, někteří to zase chválili, aspoň je vidět, jak má každý tlamku úplně jinou :D. Já jsem na to teď dost naštvaná, ale vsadím se, že až bude příště poštovné zdarma, tak už to ze mě vyprchá a stejně neodolám, ach jo :D

trb řekl(a)...

hele tak si příště spíš objednej herbalism nebo angel on bare skin... když už nic jiného, tak tyhle tě alespoň opeelingují a navíc se s nimi lépe zachází... (ale nechci navádět, to zas ne.)

Anonymní řekl(a)...

Vidíš, ten Herbalism jsem už měla v košíku a nevím, kterej démon mi nakukal ho na poslední chvíli vyměnit za aqua marinu :/. Tak díky za tip, někdy to zkusím :)

Anonymní řekl(a)...

Promin, ale ja jsem se strasne smala, kdyz jsem to cetla. Je to tak vtipne napsane:-) Ja jsem spokojena s Coalface - muzes mrknout u me na blogu. Ten tedy taky stahuje a vysusi, ja mam suchu plet,ale mam rada ten pocit vyhlazenia napnuti. Takze to chvili necham a pak se natru.. vsak to tam nekde pisu. Jinak jsem v LB dostala fialovy stin. Kdbys mela jiny a chtela vymenit/preposlat tak budu rada. An jsem ho neotevrela:-) M.

Anonymní řekl(a)...

Chic and fit: ach jo, i ten Coalface jsem chtěla, pak jsem si říkala, že Herbalism a nakonec jsem skončila u toho, kdybych nebyla kráva a všechno si vždycky 5x nerozmyslela, nemusela jsem teď prskat :D. Uhelné mýdlo jsem si teďka koupila z etsy (viz příspěvek výš) a je to celkem síla, tak jsem zvědavá, jestli to bude mít nějaký dlouhodobý účinek :)
Jinak ohledně stínu jsem ti napsala mail :)

Okomentovat