1. listopadu 2012

Zimní lesky

S příchodem podzimu se začaly rojit články, jak všichni zahazují lesky a tasí rtěnky. Nejsem na tom jinak, na lesky mě celkově moc neužije, ale přesto jich pár mám - a světe div se, čekala jsem s nimi právě na zimu. No, ale trochu teď kecám, protože dva z nich jsou spíš tekuté rtěnky. Tak jdeme na ně.


1. XXL shine od Essence, odstín True love

Nesnáším na rtech cokoliv nude, takže byť mnohé tahle barvička vyděsí, pro mě je spíš taková přirozená abyseneřeklo. Ale vážně, není se čeho bát, lesk dodá rtům šťavnatý, višňový nádech a nebudete vypadat, jako byste, jak se říká u nás, kreta zahryzly (zakously krtka :D). Lesk obsahuje drobounké zlatavé třpytečky, nelepí a na rtech vydrží bez jídla a pití hodinku, když moc nemluvíte, tak i déle. A hlavně - vidíte tu nožičku? Nesnáším, když se nožičky zapatlávaj produktem, mám z toho podobný pocit, jako při ježdění nehtama po tabuli. A tahle je čistá jako lilie. Bez ohledu na to, jak zuřivě s ní v lesku pumpujete. Paráda. Za mě se jedná o výborný lesk za skvělou cenu (nevzpomínám si už, ale tuším, že nad 60,- nejde, obsah je 5 ml) a určitě se podívám po dalších odstínech. 


2. Maybelline Watershine elixir, odstín Wibrant vibe

Tohle už je silnější káva. Žádný barevný nádech, ale plné krytí. Výrazná studená růžová hmota navíc obsahuje duhové mikrotřpytečky, takže se rty opravdu efektně lesknou a stávají se středem pozornosti, takže zbytek líčení už nepřeháním. Rozhodně to není nic pro milovnice přirozených rtů a už vůbec ne matných rtěnek :). Lesk trošku lepí, ale nijak nepříjemně a vydrží na rtech bez jídla a pití tak hodinu až dvě. Osobně mám problém s tím, že když se mi dostane do pusy, trošku mě dusí. 
Na celé rty stačí malinko barvy, na to pozor, protože jí tam dáte trošku víc, rozlévá s a vypadá to hnusně. Navíc se musím pořád hlídat, tenhle lesk špiní mnohem víc, než všechny ostatní lesky, které jsem poznala, dohromady, občas mi přijde, že nacházím otisky i na sklenicích, ze kterých jsem nepila a šátcích, které jsem nenosila :D. Takže ho používám jen sporadicky, byť barva i efekt na rtech jsou nádherné. 


3. Dermacol Diamond gloss, odstín č. 8

Můj absolutní oblíbenec ze všech tří. I když... podívejte se na tu nožičku! Za tu bych hned strhla body :( Jinak lesk ale válcuje zbylé dva na plné čáře. Zaprvé barvou, studená stříbrorůžová ve mě vzbuzuje představu ledového rána, námrazy na oknech a štípání v nose, když se nadechnu. Přidala bych ještě osamělý trnitý keř a na něm jedinou zbylou růži, ale nechci být až tak patetická :). Představuju si, že takové rty musela mít Kráska, když poprvé přijela za Zvířetem. Namodralé zimou, ale přesto růžové a svěží. 
Lesk obsahuje drobounké třpytečky, výsledek na rtech jde spíš do polomatna, nebude z vás žádná diskokoule, jako u předchozího Maybelline. Je sušší, skvěle ke rtům přilne a nerozlévá se, nemám pocit, že když prudčeji trhnu hlavou, ostříknu leskem kolemjdoucí. Vydrží kolem dvou hodin. Hrozně mile mě překvapil a věřím, že zjara na sebe další odstíny nenechají dlouho čekat. 


Zdola: Essence, Maybelline, Dermacol

Máte taky oblíbené lesky, na které nedáte dopustit ani v zimě?

3 komentářů:

tuttobene řekl(a)...

Barvy popisuješ dokonale :) Mně doma zůstal jeden jediný lesk od Sephory. Na lesky mě fakt neužije.

Anonymní řekl(a)...

Díky :) Já je taky moc nemusím, ale když jsou výrazně červené/fialové a ve slevě za 30,-, tak jsem víc než ochotná porušit zásady. Ale jinak není nad rtěnky :).

Klara´s Point řekl(a)...

Diky za tipy!

http://klaraspoint.blogspot.cz/

Okomentovat