28. listopadu 2012

Dárky?

Já už mám pro letošek dárky vyřešené! Ale pokud pořád ještě tápete, začíná se vám krátit čas, zvlášť, pokud chcete objednávat ze zahraničí. Já jsem letos hýřila nápady, takže se o ně podělím, třeba to někomu pomůže :). 

Letos mi pomohlo hlavně Etsy, nakupovala jsem tam už dřív, ale teprve letos jsem objevila jeho pravé možnosti. 

1. Obaly na gadgety
Na etsy se jich dá sehnat neurékom a krásných! Nebaví vás obaly na Kindle z amazonu nebo dealxtremu? Stačí zadat "kindle/iphone/ipad case" a nebudete vědět, co si vybrat dřív. 
Sama jsem vybrala obal na Kindle od Pinegrove leather (odkaz). Je to britský obchod, takže se nemusíte bát cla. Zboží dorazilo asi za 8 dní a prodejce nabízí i pojištění zásilky (nevyužila jsem). A musím říct, že když mi obal přišel, vyrazil mi dech. Byl ještě nádhernější, než jsem si představovala! Horko těžko jsem odolávala pokušení koupit jich dalších pět a obdarovat celou rodinu.


Další obchod s naprosto neuvěřitelnými obaly je Tinder and Bloom (odkaz). Od nich zatím nic nemám, ale jakmile se dopracuju k nějakého iphonu / ipadu / čemukoliv, tenhle shop bude první, kde mu nakoupím oblečky. (Nebo až si budu chtít udělat jen tak radost.) Prodejce nabízí všechno možné včetně obalů na doklady nebo na pas a všechno je tak nádherné, že bych ani nevěděla, co si vybrat dřív :).



2. Pro fanoušky 
Kde kdo něčemu fandí. Já jsem takový věčný příznivce Harryho Pottera, i teď občas nosím na oblečení potterovské placky. Právě placky jsem kdysi kupovala u prodejkyně Mud in my blood (odkaz), kam jsem nedávno mrkla a zajásala jsem. Má v nabídce čistící gely na ruce ve tvaru a s etiketami potterovských lektvarů! Báječná originální drobnůstka pro podobně postižené kamarádky. 
A i pokud Harrymu nikdo u vás doma nefandí, báječných placek a podobných originálních blbostí se dá na etsy najít přehršel ke každému tématu :). Může to být třeba placatka s originální nálepkou, steampunková spona do kravaty nebo manžetové knoflíčky s Batmanem. 


3. Knihy
Moje každoroční záchrana, protože jsem z rodiny knihomolů. Hlavně bratrovi a tátovi kupuju knížky, které si pak chci sama přečíst, takže tím zabiju několik much jednou ranou :).
Letošním Vánocům u nás budou vládnout Terry Pratchett a Patrick Rothfuss. 

 (zdroj)

Pokud neholdujete fantastice, máte pořád z čeho vybírat, výtečně píše John Lidquist Ajvide (odkaz), (poslední dobou jsem si oblíbila severské autory), líbil se mi Židovský policejní klub od Michaela Chabona (odkaz), radost určitě uděláte i současným hitem Atlas mraků od Davida Mitchella (odkaz) - já jsem u filmu bohužel usínala, a do knížky vkládám větší naděje, u mládeže kolem deseti se nemůžete splést s australským autorem Garthem Nixem (odkaz) - četla jsem všechno a žeru to, i když deset mi už víc jak deset let není a když už jsme u těch dětských knížek, Brána do pekla od Johna Conollyho (odkaz) je vysloveně kulervoucí. :)
Pokud chcete obdarovat někoho, kdo čte v angličtině, doporučuji nákup na bookdepository (odkaz), kde seženete všechno, dodávají zdarma do celého světa a knížky tam vyjdou zhruba na třetinovou cenu co u nás. 


4. BB krém a spol.
Myslím, že pravý asijský bb cream se u nás pořád bere jako něco extra, nicméně na ebay nebo v asijských eshopech se dá sehnat kolem 250,- i s poštovným, takže je to snadný způsob, jak sehnat levný dárek s exkluzivním nádechem. Samozřejmě nemůžete nakupovat od kde koho, nebezpeční faků je vysoké, ale například prodejce rubyruby76 (odkaz) je osvědčený prodejce bez rizika, který zboží posílá okamžitě a vždycky mi došlo maximálně do dvou týdnů. Můžete vyzkoušet i eshopy roserose (odkaz), kde jsou věci velmi levné, ale platíte poštovné, nebo cosmetic love (odkaz), ten je zase dražší, ale bez poštovného a posílají více vzorků. 
Pokud vám BB krém nestačí, přidejte nějakou tvářenku (odkaz), řasenku (odkaz) nebo masku (odkaz) - vybírám schválně věci, o kterých si tu můžete přečíst, ale vyberte cokoliv, většinou jsou to parádní produkty za pár šupů. 


5. Originální trička
Znáte Threadless? Ne? Tak to byste měli napravit! (odkaz) Nabízejí kvalitní trička s naprosto úžasnými a originálními potisky. Trička stojí 20 dolarů, ale každou chvíli mají akci, kdy jsou za polovinu a to už se hodně vyplatí. Aneb kde u nás seženete originální potisk za dvě stovky? Moc toho neznám, maximálně Iron fist za dvanáct set. Samozřejmě si připočítejte poštovné (1 - 2 trička za 10 dolarů, více za 15 dolarů), ale pořád se to vyplatí. Jenom si musíte dávat pozor na DPH a clo, díky těmto "vychytávkám" by se to mohlo ošklivě prodražit. Vychytala jsem to tak, že do jedné objednávky dávám vždycky jenom dvě, sice je pak dražší poštovné, ale pořád to vychází na 15 dolarů za tričko - a mám jistotu, že nezaplatím dalších šest stovek poště a celnici. 


6. Ruční mýdlo 
Jo, jo, to je taková klasika, ale dost jsem jim teď přišla na chuť. Ono je něco jiného to mýdlo používat a něco jiného nechat ho ležet na poličce, protože "to je přece škoda, vyplácat tak drahý mejdlo". Já vím, babičkám to nevymluvíte. Ta moje třeba ani nevybaluje dárky z celofánu. 
Každpádně je to vděčný a krásný dárek. Zbožňuju mýdla z etsy, odkud se ale kvůli vysokému poštovnému vůbec nevyplatí. :(
Krásná mýdla za pár korun se ale dají sehnat i na českém fleru - například u prodejců Mýdlárna u tří lilií (odkaz), Levandulový dům (odkaz) nebo Ruční mýdlárna (odkaz)  nebo na místních vánočních trzích. Minulý týden jsem si při průchodu brněnským Zelným trhem všimla, že se tam stánek s názvem Mýdlárna staví, takže se nemůžu dočkat, až se tam vrhnu :). Doufám, že budou mít i pár pořádných kousků, například rozmarýnových nebo skořicových, protože ta klasická průhledná glycerínová mě nebaví.


To je ode mě k tomuto tématu všechno. Zaujalo vás něco? Máte taky nějaké tipy? Ráda si je poslechnu, protože po Vánocích budou různé narozeniny, výročí, svátky, další Vánoce... zkrátka, nápadů na dárky není nikdy dost. :)

Anita

1 komentářů:

Blondýna řekl(a)...

ta tvarenka od Mishy nevypda vubec zle :-)

Okomentovat