30. listopadu 2012

Balzámy, balzámy, balzámy!

BALZÁMY! Miluju je a nenávidím. Nemůžu bez nich být. Zmocňuje se mě úzkost a hysterie, když v kabelce žádný nenajdu. Ovládají můj život. Omezují mě, ale stejně je zbožňuji. Sklízím posměch za to, že se mažu každých pět minut. Ale čerstvě namazané rty jsou pro mě jedním z nejkrásnějších pocitů na světě.

(A skoro bych věřila konspirační teorii, že do nich výrobci přidávají zvláštní látky, aby v nás vypěstovali závislot. Bůh jim žehnej.) 


Na fotce je moje současná sbírka. Obvykle mívám ještě jeden obří špalek na doma, ale nedávno jsem ho dodělala a nestihla si koupit další.  
Vezmu je zleva doprava: 

Balea lovely raspbery: tuším, že jarní limitka... zaujaly mě rozkošné kovové krabičky, takže jsem měla i předchozí melounový. Pokud se v obchodech objeví další, tak už ho ale kupovat nebudu, krabička nekrabička, je to dost shit. Je to obarvená a ovoněná vazelína, která rty na chvilku zvlhčí, ale že by ji dodala výživu nebo dlouhodobou úlevu, to se říct nedá. Rozkošná kovová krabička se navíc dost blbě otevírá, takže se mi balzám válí na nočním stolku nezavřený; nemám nervy se do toho vždycky v noci, když mě probudí pocit suchých rtů (to jako fakt, jen se smějte), dobývat jako do pásu cudnosti.

Crazy rumors Spiced chai: na balzámy Crazy rumors jsem už psala jejich osobní ódu, odkaz zde. Jsou super, chci další a chci jich moc! 

Vzorek mandarinkového balzámu od Innisfree: na to, jak je plné balení drahé (cca 10 dolarů) mě moc neoslovil. Rtům uleví a hydratace i chvíli trvá, ale nevsákne se do nich a spíše ulpívá na povrchu jako lesk. Navzdory jedovatě oranžové barvě je na rtech bezbarvý. Kromě toho nemám ráda tenhle typ tubiček, vždycky toho vymáčku moc nebo málo, vadí mi tubičkou přejíždět po rtech (to už paradoxně radši vnořím prst do normálního kelímku), v kombinaci s čistě průměrnými účinky pro Innisfree palec dolů.

Vichy aqua thermal: mi koupil na dovolené přítel, aby předešel hysterickému záchvatu, když jsem v metru zjistila, že jsem svůj kabelkový balzám nechala na hotelu. (Zůstala jsem zoufale přešlapovat na nástupišti, kousala se do vyprahlých rtů a přemítala, jestli se rozbrečet, omdlít nebo rovnou skočit do vlak.) Drahý byl dost (kolem 6 euro), ale je výborný, krásně voní a za deset dní častého používání (horko, moře, běžný pětiminutový interval mazání se zkrátil na 2,5 minuty :D) skoro neubyl. Mám ho ráda, ale podruhé si ho nepořídím, řekněme, že... jsem celkem lakomá dávat tolik peněz za něco, co si můžu stejně kvalitní koupit od jiné značky za třetinu.

Hromada balzámů od Yves rocher: zbožňuju! Byla bych za ně dala i plnou cenu (75,-), ale proč, když na ně lze aplikovat slevy z letáků. Nikdy si ho nenechám ujít. Ten růžový je ještě pozůstatek předloňské akce, kdy je dávali zdarma ke žvýkačkám Orbit (ty orbitky žvýkám doteď a nejspíš ještě pár let budu :D). Jsou hutné, výživné, báječně hydratační, elegantně štíhlé, dlouho vydrží a božsky voní. Nejvíc miluju zelený hroznový, který voní ze všech nejlépe. Ve sbírce mi chybí už jen kokosový, a až ho dostanu, budu si pořád dokolečka kupovat jenom hroznové. Nikdy je nesmějí přestat vyrábět! 



3 komentářů:

Blondýna řekl(a)...

tyjo na ten kokosovej od YR se uz taky dlouho chystam.. jinak mas uctihodnou sbirku :-)))

Anonymní řekl(a)...

Pro kokosový jsem si nedávno aj šla, ale měli to v té krabičce tak divně naskládané, že to nešlo vytáhnout... a jelikož by mi huba upadla, než se zeptat prodavačky, tak jsem vzala hroznový, co vytáhnout šel, a s kokosovým to zkusím zase příště :D

Anonymní řekl(a)...

Tyjo, mám podobnou kolekci balzámů YR :D a pro kokosový se chystám s lednovým letáčkem :)

Okomentovat