29. října 2012

Tvářenky

Nejdřív něco málo o mě a tvářenkách. Celé mládí (ok, jsem ještě docela mladá, ale řekněme prvních dvacet let života) pro mě znamenaly tvářenky oblast, kde žijí lvi. Děsně jsem si zakládala na bledé pleti a přišlo mi, že červenej flek na líci to zkazí. Nehledě na to, že jsem si tvářenky a bronzery spojovala s osmaženýma paničkama s vitónkama. Well, pozdě jsem zjistila, že bledá pleť a aristokraticky vystouplé lícní kosti vyniknou mnohem lépe, podpoří-li je jemný blush ve tvářích. Teď je pro mě tvářenka a obočí základem líčení. Klidně vyjdu bez make-upu, bez řasenky, beze všeho, ale když se šmrncnu lehce tvářenkou (a ideálně stihnu si oblíznout obočí hnědým stínem), cítím se jako dáma, ne jako šmudla, která si jen tak odskočila od dřezu.
Nu, dost teorie, vrhneme se na praxi :). 

Na jaře mě chytil amok a vyházela jsem všechnu starou, nepoužívanou a mizernou kosmetiku. Stejně tak i tvářenky, až mi zbyly jen dvě. Za poslední měsíc (ehm) se mi jich zase pár sešlo, ale dnes si povíme pár slov o těch, které mě doprovázely celé jaro, léto a začátek podzimu. Byly to Alverde a Bourjois. 




1. Alverde, odstín 20 New red

Název odstínu je trefný. Tahle tvářenka je červená... červená jako... no, prostě úplně červená. Kromě toho je i brutálně pigmentovaná, takže stačí si jen trošičku nedat pozor... co,  nedat pozor, stačí v ní jednou přejet štětcem a vypadáte jako ruská krasava. Je potřeba opatrnosti, štětcem jen zlehka ťupnout, oprášit a až potom nanést. Rozhodně ji nedoporučuju začátečnicím, ale pokud máte lehkou ruku, dokážete si tímto odstínem vytvořit nádherná líčka, jako byste právě přišly z mrazu :). To znamená, že ač se tváří vražedně, dokáže být velmi přirozená. 
S výdrží je to průměrné, na mě tak tři až pět hodin podle toho, jak moc si v různých stádiích nudy podpírám hlavu, a navíc pokud na mé mastné pleti vydrží tvářenka od čtyř hodin výš, tak plesám. Pokud na vás tvářenky vydrží průměrně osm hodin, věřím, že i tato. 
Bonusem budiž, je by měla být přírodní a je levná a čas od času se dá sehnat ještě levněji ve výprodejových košících. 



2. Bourjois, odstín Rose Ambré 

Snad nejznámější tvářenka pod sluncem, u mě bohužel lehké zklamání. Vydrží snad ještě méně než výše popsaná Alverde, nad tři hodiny se nevyšplhá, od ikonického kousku jsem teda čekala víc. 
Kromě výdrže se ale moc hodí, líbí se mi její malé baleníčko, díky kterému se rychle stala kabelkovou tvářenkou; nosím ji všude s sebou a když si po pár hodinách všimnu, že původní tvářenka zmizela, nahradím ji touto. Oblíbila jsem si dokonce i přiložený štěteček, což se nestává často, a odstín Rose Ambré je krásná univerzální studená růžová, která v jemné vrstvě vytvoří přirozený stín a hodí se ke každému líčení (proto se také neváhám šmrncnout se s ní kdykoliv). 
Pigmentovaná je spíš slaběji, ale dá se vrstvit, což se hodí, můžete vytvořit jemný nádech nebo i výraznější líčka.
Tahání po kabelkách bohužel nehrálo do karet zlatým nápisům, které rychle vzaly za své. 
Miluju její parfemaci, Bourjois tvářenku kdysi mívala i moje máma, která se jinak nemaluje, a barvitě si vzpomínám, jak jsem vždycky tu krásnou vůni ucítila, když jsem jí šla dát pusu na líčko :).
Nu, musím přiznat, že nebýt slavné pověsti a neočekávat tvářenkové božstvo, jsem z ní docela nadšená. Nevím, jaké jsem od ní čekala zázraky, ale až na tu nic moc výdrž je to prostě dobrá, levná, všestranná a praktická tvářenka, jen mi připadá taková... no, vůči své pověsti obyčejná? Další odstíny si nejspíš pořizovat nebudu.


                                           Dole Bourjois, nahoře Alverde. Kliknutím zvětšíte.

5 komentářů:

Evelin řekl(a)...

Bourjois mě láká velice :-)

trb řekl(a)...

od alverde sice tvářenku doma mám, ale zatím mi leží nevyzkoušená netknutá v krabici, i když předpokládám, že mě nezklame. ovšem bourjois zbožňuji. mám přesně tu samou, co ty. je to super barva, hlavně na mých bledých tvářích se mi líbí moc. je matná, ale paradoxně mě docela hodně rozjasní. a navíc jsem nejspíš jediná, komu vydrží celý den... další odstíny si tedy zatím neplánuji, až tak moc mě nelákají, ledaže by byla zase nějaká limitovaná edice pokreslených obalů... ale prostě tato tvářenka je boží! tečka - domluvila jsem - nikdo mě nepřesvědčí o opaku - ať si o tom myslí, kdo chce, co chce - bourjois tvářenka je skvělá.

tuttobene řekl(a)...

Přišla z mrazu, ó to je přesně to, po čem toužím :) Možná se po té Alverde mrknu. Bourjois se mi líbí odstínově. Ta by se u mě taky uživila.

Anonymní řekl(a)...

Já tvářenky nepoužívám, ale ráda bych se jim podívala na zoubek, stejně jako rozjasňovačům. Ty jsi napsala zrovna o dvou značkách, po kterých bych sáhla jako první. Na Alverde jsem se nedávno dívala v drogerii, Bourjois chci zkusit na stopro. A když si ji tak hezky nafotila a trb tolik vychválila a Evelins láká a tuttobene se líbí odstínově stejně jako mně, je to jasná volba ;)

Unknown řekl(a)...

Děkuji všem za komentáře :).

Trb: barva je nádherná, jsem fakt ráda, že jsem si vybrala zrovna tuhle (na to, že jsem ji kupovala přes net, celkem trefa :). Jestli ti vydrží, tak potom není co řešit a vůbec se tvému nadšení nedivím :). Naopak já se ji skoro bojím si brát, když vím, že nebudu mít možnost ji co tři hodiny opravovat :/. Jinak ten tvůj pokreslený obal je parádní, ale u mě by to asi nešlo, mám nějaký talent ze všeho oškrábat nápisy a obrázky rekordní rychlostí... a to si myslím, že se k něm šminkám chovám slušně :D.

Tuttobene: je to sice klišé, ale ta Burjois bude podle mě slušet skoro všem v našem podnebí, snad jenom těm hodně tmavým ne.

Sonidlo: jdi do ní, myslím, že pro začátek je ideální :).

Okomentovat