26. října 2012

Flower by Kenzo


Ach, to Kenzo... vůně Flower vyšla v roce 2000, já byla na základce a vzpomínám, jak všechny Top dívky psaly, že tuhle vůničku musíme mít!!! No, už vidím, jak ho nějakej rodič kupuje své třináctileté pubertální dceři :D. Nebo že bych ho na třináctce měla cítit... Flower je totiž... já vlastně ani nevím, co si o něm myslet. 


Hlava: bulharská růže, divoký hloh, parmská fialka, kasie
 Srdce: cyklosal, hedion, jasmín
 Základ: vanilka, oppopanax, bíle pižmo

Flower by Kenzo jsem dostala jako dárek od přítele, kterému se moc líbil flakon a já tajně doufám, že se mu líbí i vůně, protože nebýt to dárek, asi ji dávno prodám. Nenechte se zmást, je to nádherná vůně. Je silná, hodně silná, květinová, pudrová, výrazná. Hodně květinová, hodně pudrová, hodně výrazná. Všeho je v ní hodně. Subtilní, něžný flakonek vytváří dojem éterické vůničky, zdání však klame. Je těžká, omamná, i já mám problémy se s ní popasovat, vyznavačky jablek Donny Karan a Éclatu d´Arpége by se rozutekly. 

Flower je vlezlá, dusivá a otravná. Někdy. Někdy z ní vykoukne ohavný upocený tón, ze kterého se mi zvedá kufr. Někdy mám pocit, že s ní všechny okolo nehorázně otravuju a že mě každou chvíli z hospody/kina/tramave vyvedou. 
Někdy bych se v ní slastně vykoupala. Někdy je konejšivá, tulivá a hřejivá. Jako kašmírová šála, jako drahý kožíšek. Nezapomenutelná. Opravdu. U Flower záleží především na počasí a na náladě. Čím chladněji, tím je krásnější. Nemám ji ještě dost dlouho, ale očekávám, že nejlépe vynikne v mrazech. A nálada na něj nebývá často a já se naučila, že pokud není, nesmím se nutit. O to krásnější pak je, když tu náladu opravdu dostanu. 

Nakonec jsem ráda, že jsem ji dostala a že jsem ji neprodala. Naučila jsem se ji respektovat a jednat s ní opatrně. Jelikož aplikovat stačí opravdu lehce (jinak se opět změní v chorobně sladké dusivé monstrum), vydrží mi 50 ml minimálně několik let, ale věřím, že až ji dodělám, brzy se mi po ní začne stýskat. 

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Hm, já patřím zrovna mezi ty mladé dívky, které ho tehdy dostaly, ale bylo mi čtrnáct:) První opravdová vůně. A okouzlila mě nejdříve flakonem, poté i vůní... Jedinečná, nádherná, velmi osobitá. A silná. Už padlo hodně flakonů, málokdy ji nosím, ale na mé poličce bude mít vždy své místo...Veronika

Unknown řekl(a)...

Páni, tak to ti závidím, že ti sedla, já bych hrozně chtěla, aby mi tak krásně voněla pořád a ne jenom někdy :).

Unknown řekl(a)...

Hodně reaguje s kůží a přiznám se, že jsem ji na sobě dlouho neměla (teď většinou točím Sacré, L'heure bleu a Shalimar). Je na čase ji znova vytáhnout!:) Snad se zkamarádíte. Veronika

Okomentovat