27. srpna 2012

Gurmánská gomáž z meruňkových jader


Přiznám se, že jsem si musela vyhledat, co slovo "gomáž" vlastně znamená. Údajně je to jemňoučký peeling, v tom případě se ale rocherovská kašička z chemických meruněk a parabenů seká v názvu, protože jde o peeling normální až hrubší. No, ale postupně.

Dostaneme do ruky malou tubičku o objemu 50 ml za 180 korun. Kdo si to za plnou cenu koupí? Já ne, Yves Rocher je pro mě průměrná značka, která si myslí, že čím zelenější frančíza, tím víc si svoje výrobky může nadhodnotit. To ale neznamená, že je nekupuju a nemám jejich věrnostní kartičku, díky níž jsem si tohohle nažloutlého fešáka mohla pořídit za něco přes stovku, což už jde. 

Samotná hmota je perleťově žluťoučká pasta s malinkými černými jadérky. Právě ta jadérka vás peelingují a byť se zdají poměrně hrubá, mně to takhle vyhovuje. Nemám ale citlivou pleť a nevadí mi dřít se ledasčím, takže to vemte v potaz :). Samotná perleťová kašička má obsahovat exfoliační částice z meruňkových jader, které mají pleť vyčistit do hloubky a projasnit. Což o to, po tříminutovém masírování pleť skutečně projasněná je, je i krásně hebká a čistá. (Rozhodně je to slast, když třeba přijedu po několikadenním výletě domů a vydrhnu si tímhle obličej. Připadám si jako nový člověk.) Je však dobré použít hydratační krém, protože i u mé pokožky, která snese snad všechno, dochází k mírnému pnutí. 



Jak vidíte, složení jsem vyfotila, že i prase by to zvládlo lépe. Jde tam ale rozluštit, že gomáž je nacpaná parabeny, co se do ní vešlo. Mně to nevadí, složení v obchodech moc nezkoumám, tohohle jsem si všimla až teď a veskrze pozitivní dojmy z gomáže mi to nezkazilo. Používám něco s parabeny, něco bez nich, ve finále na to snad neumřu. Jenom by mě zajímalo, kolik lidí se nechalo nachytat na ty hezky zeleně vymalované zdi rocheřích krámků a pořád si myslí, že jde o přírodní kosmetiku... 


Gomáž na ruce a gomáž rozetřená. Trošku tam rozeznáte půvabňoučký perleťový nádech i zrníčka. Slibuju si dám na fotkách víc záležet. :/ Mimochodem, produkt nádherně a jemně voní po meruňkách (překvapivě), vůně je tu obrovským plusem. 

Přípravkem se má 2-3x týdně promasírovat navlhčená pleť. Používám ho pravidelně a musím říct, že výsledky jsou docela vidět, pleť je jasnější, čistější, dokonce se mi mírně zredukovaly i černé tečky. Jenom nevím, jestli mi vyloženě pomohl tenhle produkt nebo to, že jsem konečně začala něco používat fakt pravidelně. 

Nakonec ho tedy hodnotím palcem nahoru. Zázrak to není, ale rozhodně to není ani propadák. Spíš takový příjemný nadprůměr. Používám ho ráda, je mi příjemný, pleť je po použití jasná, čistá a sametová. Jako obvykle koupi nezopakuju, na světě existuje příliš mnoho věcí na vyzkoušení, ale pokud někdy nebudete vědět, co se slevou do Yves Rocher, tohle je dobrá věcička, která by se mohla leckomu zavděčit. :)

2 komentářů:

Klara´s Point řekl(a)...

To zni dobre, asi to taky vyzkousim! Diky za tip!

http://klaraspoint.blogspot.be/

finská hrdinka řekl(a)...

píšeš skvělé recenze, těším se na další ;-)

Okomentovat